Home
Regioīs & behandelaren
Oss
Informatie praktijkvoering
Jaap Kool
Marijke Lenders
Anne Schoof
Henk-Jan Aarts
Rosmalen
īs-Hertogenbosch
Zaltbommel/Bommelerwaard
Vught
Uden-Veghel
Psychiatrische informatie
Uw zorg in beeld
CliŽnten onderzoek
Verwijzers
Emotionally Focused Therapy
E-consult


Psychomotorisch Therapeut

Voorstellen

Anne Winkelmolen Schoof is seniorgeregistreerd psychomotorisch therapeut, systeemtherapeut en Pessopsychotherapeut. Sinds 1995 heeft zij veel ervaring mogen opdoen in het werkenmet mensen van alle leeftijden die belast zijn met emotionele- en/of psychiatrischeproblematiek. Ze heeft haar vak en zichzelf ingezet o.a. binnen individueelvoortgezet onderwijs, kinder- en jeugdpsychiatrie en volwassenenpsychiatrie.Zij werkt vanuit eigen praktijk binnen gezinnen en/of individuele behandeling.

Indicaties
Angstgerelateerde problemen
Depressie
Rouwverwerking
Somatische klachten
Eetproblematiek
Relatie en/of systeemproblemen
Fase overgang problemen
Seksueel misbruik
Agressieregulatie problemen
Problemen in de persoonlijkheidstructuur
Adhd, nld en aan autisme verwante stoornissen
 

Doelgroepen voor Behandeling
Personen vanaf 4 tot 60 jaar, zowel individueel als in gezins/partner-context.

Diensten
Psychomotorische en systeem psychotherapie, individueel, gezin en/of groep.
Bewegen kan een cliŽnt op drie manieren inzetten in zijn of haar leven. Ten eerste zal een cliŽnt in zijn of haar lijf zintuiglijke prikkels waarnemen waar hij of zij informatie uit vergaart en verwerkt (de perceptie) en vervolgens op gaat reageren. Ten tweede kan een cliŽnt zijn of haar motorische vaardigheden inzetten om functioneel iets te kunnen. Ten derde wordt het bewegen gezien als expressiemogelijkheid van gevoelens, gedachten en ervaringen.
Binnen deze vorm van therapie zal de therapeut voornamelijk proberen de cliŽnt te begrijpen vanuit deze expressiemogelijkheid. Dus de manier waarop de cliŽnt zich bewegend gedraagt (bewegen= gedrag). Individueel en in interactie met zijn of haar context.
Dit bewegen en het lichamelijk ervaren worden als uitgangspunt genomen, om zo stagnaties in de cognitieve-, emotionele- , relationele- en lichamelijke domeinen te beÔnvloeden. Het contact met de cliŽnt is hoofdzakelijk een doe contact en daarom direct van aard. Het aanbod zal plaatshebben in een ervaringsgerichte behandelvorm waarin oefen-  en ondersteuninggerichte benadering plaatsvinden.
Afhankelijk van de vraagstelling kan de psychomotorisch therapeut steunend, pragmatisch structurerend, directief klachtgericht of focaal inzichtgevend werken binnen het behandelaanbod. 

Regionale Psyraad-netwerk
Anne Schoof is verbonden aan de regioīs Oss en Rosmalen van het regionale netwerk.

Praktijk voor gezinsbegeleiding en pmt
Industrieweg 26a
5262 GJ  Vught
0611022206
www.gezinsbegeleiding-pmt.nl
 


Laatste wijziging op 16 Oktober 2019