Home
Regioīs & behandelaren
Oss
Rosmalen
Informatie praktijkvoering
Guido Wetzer
Remko Lingsma
Frank Feijen
Juan Bouwmans
Marijke Lenders
Maria van Genugten
Henk-Jan Aarts
Marion Wiethoff
īs-Hertogenbosch
Zaltbommel/Bommelerwaard
Vught
Uden-Veghel
Psychiatrische informatie
Uw zorg in beeld
CliŽnten onderzoek
Verwijzers
Emotionally Focused Therapy
E-consult


Maria van Genugten

Voorstellen
Maria van Genugten is vanaf 1979 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, sinds 1988 als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, docent/trainer en oplossingsgericht therapeut.  Zij heeft zich onder andere gespecialiseerd in crisisinterventie, behandeling van psychotrauma,en angst- en stemmingsstoornissen. Zij werkt met oplossingsgerichte methodieken.
Zij was vijftien jaar werkzaam als crisisinterventor bij verschillende instellingen. Momenteel werkt zij als behandelaar/consulent in huisartsenpraktijken en op de polikliniek voor behandeling van persoonlijkheidsproblematiek van een grote GGZ-instelling. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor (kortdurende) oplossingsgerichte therapie.

Oplossingsgerichte therapie
De methodiek van oplossingsgerichte therapie kenmerkt zich vooral door het werken met de mogelijkheden en vaardigheden die cliŽnten hebben, en is sterk gericht op (het verbeteren van) de actuele omstandigheden en de toekomst. Gebeurtenissen uit het verleden komen enkel aan bod als het zinvol is bij het vinden van oplossingen voor de huidige problemen. Binnen deze kaders kan de behandeling inzichtgevend en explorerend zijn, maar ook ondersteunend, coachend of structurerend.  Doorgaans blijft de behandelduur beperkt tot ongeveer zeven gesprekken. Er wordt gewerkt met een vooraf samen met de cliŽnt opgesteld behandelplan, en de daarin omschreven doelen vormen een leidraad voor de behandeling.

Behandellocaties
Naast behandeling in de praktijk (Rosmalen of Oss) is het mogelijk om cliŽnten thuis te bezoeken. In overleg is een avondspreekuur mogelijk.

Adresgegevens
Praktijk voor Oplossingsgerichte Therapie
Dorpsstraat 52 b
5241 ED Rosmalen
Gezondheidscentrum Rosmalen Centraal
(Wachtruimte van huisartsen Klompmaker en van Gastel)
Telefoon: 06-28802775
e-mailadres: mariavangenugten@gmail.com

Avondspreekuur op dinsdag.


Laatste wijziging op 31 December 2020